Floatglas: in alle kleuren

Floatglas laten plaatsen in Leiden en omgeving? Leverbaar in alle kleuren en populair in bijvoorbeeld de bouwsector, de automotive-branche en binnen zowel de scheepvaart als bedrijven op het gebied van elektronica, interieur en decoratie. Een bijzonder soort glas (https://www.leidscheglashandel.nl/soorten-glas/), dat we in allerlei uitvoeringen kunnen leveren.  

Wat is floatglas?

Wat is floatglas en hoe wordt het gemaakt? Het bestaat uit een aantal belangrijke grondstoffen (silicium, natriumoxide, kalk, alumina, magnesium en ijzeroxide), die bij een temperatuur van 1500 graden Celsius worden gevormd tot een glasmassa.

Die glasmassa wordt gegoten op een bad van tin, waar het door het kleine soortelijk gewicht op blijft drijven (floaten). Op die manier ontstaat er een unieke toepassing, die we kunnen leveren in zowel blank en extra blank als in groen, brons, blauw en bijvoorbeeld grijs.

Floatglas in Leiden en omgeving

Floatglas bestellen in Leiden en omgeving of benieuwd naar de andere soorten glas? Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer 071 711 21 80 of stuur ons een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we horen graag van u.